Mięso Online

Mięso, Lektor PL (2017) film do obejrzenia lub ściągnięcia na dysk!

Data publikacji: 2017-10-17

Mięso, Lektor PL (2017) film do obejrzenia lub ściągnięcia na dysk! Świetny film w szczególności na wieczór! Naprawdę wart obejrzenia! Nie pożałujesz, gdy go oglądniesz!

Mięso Online

Mięso Online

Mięso Online

Zmuszona do skosztowania surowego mięsa wegetarianka niepohamowanie zmienia się w kanibalkę.

SPRAWDŹ RÓWNIEŻ NA:

Mięso Online

Mięso Online

Mięso Online

Mięso Online

Mięso Online

Wszyscy w rodzinie Justine są lekarzami weterynarii i zdeklarowanymi wegetarianami. Justine w wieku 16 lat jest znakomitą, obiecującą uczennicą. Kiedy zaczyna studia, trafia w sam środek dekadenckiego, bezlitosnego i kuszącego niebezpieczeństwem świata. W pierwszym tygodniu otrzęsin, próbując dostosować się do środowiska, w które trafiła, łamie rodzinną tradycję i po raz pierwszy próbuje surowego mięsa. Wkrótce przyjdzie jej zmierzyć się z nieoczekiwanymi konsekwencjami swego postępowania, co więcej, zacznie odkrywać swoje prawdziwe – demoniczne „ja”.

Niedawno rozmawiałam przez telefon z dziadkiem, który powiedział mi tak: ”Kochana ja jem to, na co mam ochotę. Mam ochotę na gołąbki – kupuję gołąbki, mam ochotę na pierogi – kupuję pierogi, mam ochotę na kurczaka – kupuję kurczaka…”. Dla mojego dziadka, jak i dla wielu ludzi, kwestia gotowania jest banalnie prosta. Kupują i jedzą to, co lubią, a na wybór nie muszą narzekać, bo przecież półki w sklepach oferują nam masę gotowych produktów do spożycia. Musiałam uświadomić dziadka, że w moim przypadku tak łatwo nie jest, bo ja muszę sama przygotowywać posiłki, bo gotuję przecież swoim dzieciom. W gotowych produktach jest tyle przeróżnych dodatków i na pewno nie jest to nic zdrowego. Nie ma co się oszukiwać.

Kiedy tylko mogę, zgłębiam wiedzę na temat produktów żywnościowych. Co chwilę słyszę co nowego „odkryli naukowcy”. Dział to trudny, ciężko nadążyć za nowinkami. Dlatego bardzo się cieszę, że wpadła mi w ręce książka Dr Hansa-Ulrich Grimma „Mięso pełne kłamstw”. Dr Grimm od lat prowadzi badania związane z żywnością i analizuje wpływ żywności na nasze zdrowie. Obala mity, które funkcjonują od lat, jak choćby o zdrowotności mleka krowiego. Tą teorię opisywali też inni naukowcy, ale jak widać lobby mleczne jest tak silne, że nie ma najmniejszych szans, aby można było przeprowadzić kampanię nagłaśniającą ten fakt. Kiedyś przyjęło się, że mleko jest zdrowe, bo ma dużo wapnia. Na tej teorii wyrosła masa koncernów mlecznych. Mleko jest wszędzie i nie wyobrażamy sobie bez niego życia.

Podobnie rzecz ma się z mięsem, choć do niego społeczeństwo podchodzi bardziej nieufnie, gdyż wiadomo, że „z mięsem trzeba ostrożnie”. Powszechne jest kupowanie mięsa ekologicznego od lokalnych producentów, bo z tym z marketów bywa różnie. Najczęściej jest ono po prostu nieświeże. Dr Grimm przedstawia nam o wiele więcej niewygodnych kłamstw na temat mięsa. O tym się nie mówi, bo przemysł mięsny ukrywa niewygodne fakty. Nie zdajemy sobie sprawy, że do kiełbasy jest dodawany cukier i przeróżne dodatki, które z jedzeniem mają niewiele wspólnego. Mamy okazję przeczytać o robakach w sushi i o masowej hodowli zwierząt do przetwórstwa. Nie jest to nic przyjemnego. Jedni wolą nie wiedzieć. Inni chcą wiedzieć, bo czują się oszukani. Ja należę do drugiej grupy. Chcę być jak najbardziej świadomym konsumentem, bo skoro mam możliwość wyboru, to z niego korzystam. Cieszę się, że coraz więcej naukowców analizuje dobrą i złą stronę jedzenia, bo w dobie chorób nowotworowych mamy skąd czerpać wiedzę.

Napisz odpowiedź!

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*